Βαθειά θλίψη για τον θάνατο της συγγραφέως Ήβης Μελεάγρου

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου τιμά τη μνήμη της μεγάλης συγγραφέως Ήβης Μελεάγρου, τιμημένης, ανάμεσα σε άλλα και με το βραβείο "Γιώργος Φιλίππου Πιερίδης" της ΕΛΚ. Αιωνία της η μνήμη.

ΗΒΗ ΜΕΛΕΑΓΡΟΥ


ΗΒΗ ΜΕΛΕΑΓΡΟΥ 
27 /05/1928 -4/01/2019

Πέθανε στις 4 Ιανουαρίου η συγγραφέας Ήβη Μελεάγρου. Η Ήβη Μελεάγρου γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 27 Μαΐου 1928 και από νωρίς εμφανίστηκε στα Κυπριακά γράμματα.
Με το λογοτεχνικό της έργο έχει αναδειχθεί σαν μία από τις σημαντικότερες μορφές της Κυπριακής λογοτεχνίας αλλά και του ευρύτερου Ελληνικού χώρου και έχει τιμηθεί με πολλά λογοτεχνικά βραβεία ανάμεσα σε άλλα τα κρατικά βραβεία στη Ελλάδα και στην Κύπρο.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Κυπριακά Χρονικά» και ανέπτυξε έντονή πολιτισμική και πολιτική δραστηριότητα αποτυπώνοντας και αναλύοντας σημαντικές πτυχές της Κυπριακής κοινωνίας στα δοκίμια της. Υπήρξε γραμματέας για 18 χρόνια της Πνευματικής Αδελφότητας Ελληνίδων Κύπρου, γραμματέας της Στέγης Κυπριακών Χρονικών, γραμματέας της Πρώτης Εταιρείας Κυπρίων Λογοτεχνών.
Μετά το 1974 σαν πρόεδρος της Κ.Ε.Γ.Ο.Σ.Κ, (Κεντρική Επιτροπή Γυναικείων Οργανώσεων και Σωματείων Κύπρου) ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στην Κύρο και στο εξωτερικό σχετικά με την κατοχή και την προσφυγιά.
Σύζυγός της ήταν ο γιατρός Γιάννης Μελέαγρος.
Η κηδεία της θα τελεσθεί στις 10 Ιανουαρίου ώρα 3.15 στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

Pin It