Εκδήλωση για την τελετή βράβευσης του δικοινοτικού διαγωνισμού συγγραφής διηγήματος (2017-2018)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και η Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων (Τουρκοκυπρίων) σας προσκαλούν σε εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού για την τελετή βράβευσης των νέων Κυπρίων λογοτεχνών που κέρδισαν τον δικοινοτικό διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος (2017-2018) και την παρουσίαση των βραβευμένων έργων.

 Την παρουσίαση θα κάνουν οι Γιώργος Φράγκος και η Εμέλ Καγιά.

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 7,

Σπίτι της Συνεργασίας, (παρά το Λήδρα Πάλας).

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση δικοινοτικής έκδοσης

Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου σε συνεργασία με την Οργάνωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων (των Τουρκοκυπρίων) συνεχίζουν την παράδοση κοινής δίγλωσσης έκδοσης έργων από νέους συγγραφείς στις δυο κοινότητες κατόπιν διαγωνισμού. Ο παρών είναι ο όγδοος στη σειρά και αφορά διηγήματα δύο νέων συγγραφέων από κάθε πλευρά. Τούτο γιατί η ποιότητα των διηγημάτων των τεσσάρων δημιουργών κρίθηκε από τις αντίστοιχες επιτροπές άξια για βράβευση και συμπερίληψη στο βιβλίο που παρουσιάζουμε. Ο προηγούμενος διαγωνισμός αφορούσε ποίηση όπως και ο επόμενος, αφού πεζό και ποίηση εναλλάσσονται.

Ο θεσμός έχει πια καθιερωθεί αφού θεωρήθηκε πολύ πετυχημένος δίνοντας ως καρπούς νεανικά αλλά ώριμα έργα από τις δυο κοινότητες που συμβάλλουν στη διάχυση και ανταλλαγή ιδεών, τεχνικών και νοοτροπιών στον τρόπο γραφής και σκέψης. Αλλά, βεβαίως, και στους προβληματισμούς και την κοινή πεποίθηση της νέας γενιάς πως η μοιρασμένη πατρίδα μπορεί να επανενωθεί και να ευημερήσει σε συνθήκες αλληλοκατανόησης , μακριά από μισαλλοδοξίες. Αυτό είναι και ένα γενικότερο συμπέρασμα για όλους. Ήδη αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι νέοι συγγραφείς, πεζογράφοι ή ποιητές, που λάβανε ή λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, αποτελούν παράδειγμα φιλίας και συναδέλφωσης. Τη φρεσκάδα και την καθαρότητα των έργων τους τις απολαμβάνουν αναγνώστες Κύπριοι, χωρίς διαχωρισμούς εθνότητας. Μιλάμε για την Τέχνη που αποκαθαίρει πληγές και ενώνει για το κοινό ειρηνικό μέλλον. Άλλωστε και ο πίνακας της Κατερίνας Ατταλίδου που κοσμεί το εξώφυλλο κινείται στις ίδιες προσμονές: Η Μεσαορία να επανενώσει την Κύπρο σε μια ευτυχισμένη πατρίδα.

Η ΕΛΚ ευχαριστεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού που στηρίζει εδώ και χρόνια αυτή την προσπάθεια.

                                                diigim

Pin It