Το ‘Βραβείο Γ.Φ. Πιερίδης’ για το 2020 απο την ΕΛΚ στον ποιητή και πεζογράφο Δρα Γιώργο Μολέσκη

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου/ ΕΛΚ, το ‘Βραβείο Γ.Φ. Πιερίδης’ για το 2020 απονέμεται στον ποιητή και πεζογράφο Δρα Γιώργο Μολέσκη. Η τελετή βράβευσης θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ., στην Αίθουσα του Αρχείου του ΡΙΚ και ευγενώς σας προσκαλούμε να παραστείτε.

moleski foto

Μετά τους χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της ΕΛΚ και τον διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ κ.Παύλο Παρασκευά, θα παρουσιαστεί το έργο του τιμώμενου:

Για την ποίηση του Μολέσκη θα μιλήσει ο φιλόλογος συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού.

Για το μεταφραστικό έργο του θα μιλήσει ο ποιητής και κριτικός Γιώργος Φράγκου

Για το πεζογραφικό έργο του Μολέσκη θα μιλήσει ο συγγραφέας Χρίστος Χατζήπαπας.

Ποιήματα και αποσπάσματα από πεζά του Γ. Μολέσκη θα διαβάσουν: ο ηθοποιός Γιάννης Καραούλης και ο ηθοποιός,συγγραφέας και μέλος της ΕΛΚ Ανδρέας Νικολαίδης

Επίδοση του Βραβείου με το Σκεπτικό Βράβευσης. Αντιφώνηση από τον βραβευμένο.

Της Τελετής θα προηγηθεί 5-λεπτο αφιέρωμα μνήμης στον λογοτέχνη Γιώργο Φιλίππου Πιερίδη (1904-1999), για τα 20 χρόνια από την αποδημία του, και θα μιλήσει η θυγατέρα του και καλλιτέχνης Μαρίνα Πιερίδου (δείτε λεπτομέρειες στη συνημμένη πρόσκληση).

* Η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου καθιέρωσε το ‘Βραβείο Γ.Φ.Πιερίδης’ το 2009, στο όνομα του 1ου Προέδρου της. Απονέμεται με απόφαση του εκάστοτε ΔΣ της ΕΛΚ σε καταξιωμένους Κύπριους λογοτέχνες. Μέχρι πέρσι τιμήθηκαν οι εξής 10 λογοτέχνες: Μαρία Πυλιώτου, Πάνος Ιωαννίδης, Χριστάκης Γεωργίου, Θεοκλής Κουγιάλης, Ντίνα Κατσούρη, Ήβη Μελεάγρου, Μαρία Αβραμίδου, Χρίστος Χατζήπαπας, Κώστας Βασιλείου και Κυριάκος Χαραλαμπίδης.